Beveiliging

IT In Mind heeft veel tijd gestoken in het selecteren van extra beveiligingsproducten voor (bedrijfsnetwerken). We zijn zeer enthousiast over de slimme beveiligingsproducten van Cyberoam en Duo Security.

       

Cyberoam Next Generation firewalls / UTM (Universal Threat Management)

Cyberoam Next Generation Firewalls en UTM

De netwerkbeveiligingsproducten van Cyberoam ligge al geruime tijd bij IT in Mind onder de loep. Eind 2012, tijdens de jaarlijkse StorageExpo / InfoSecurity beurs in Utrecht, hebben wij kennis gemaakt met Cyberoam en sindsdien zijn wij de ontwikkeling van het product op de voet gaan volgen.

In februari 2014 werd Cyberoam onderdeel van een grote leverancier op beveiligingsgebied genaamd Sophos. Sophos staat in de markt bekend als leverancier van oerdegelijke producten en heeft deze keuze niet zomaar gemaakt. Voor IT in Mind was dat het signaal om het product in het portfolio te gaan opnemen.

Na zelf een security appliance van Cyberoam te hebben aangeschaft hebben wij veel tijd geïnvesteerd om ons in de Cyberoam techniek te verdiepen en specialiseren zodat we optimaal gebruik kunnen maken van de enorme hoeveelheid functionaliteit. Na training door Cyberoam en het met succes afronden van examens is IT in Mind sinds begin april 2014 Cyberoam certified partner geworden, met certificeringen tot Cyberoam Certified Network Security Professional (CCNSP). In december 2014 is na een intensieve training ook het niveau Cyberoam Certified Network and Security Expert (CCNSE) behaald.

In het kort hebben we om de volgende redenen gekozen voor dit product:

  • Out-of-the-box snel en veel (soorten) netwerkbeveiliging te implementeren
  • Zeer goede prijspropositie voor het MKB marktsegment
  • Professionele en dedicated supportorganisatie
  • Zeer krachtige rapportage mogelijkheden
  • Lage instap mogelijk (apparatuur op maat naar gelang het aantal gebruikers)

Dit product is op alle vlakken breed inzetbaar ter voorbereiding op- en preventie tegen de hedendaagse bedreigingen op netwerkgebied. Deze bedreigingen brengt het continue met internet verbonden zijn nou eenmaal met zich mee.

Voor de klanten van IT in Mind is het van groot belang dat wij een degelijk netwerk security product in ons portfolio hebben en daarmee snel kunnen inspelen op netwerkbeveiligingsvraagstukken.

Uiteraard informeren wij u graag verder over dit product. Als u meer wilt weten over hoe dit product inzetbaar zou kunnen zijn in uw bedrijf horen wij dat graag. Geeft ons dan een telefoontje of mail ons, zodat we een afspraak met u kunnen maken.

Duo Security Two-factor authenticatie

Duo Security Two-factor authenticatie

Een lastig te voorkomen bedreiging voor bedrijven is diefstal van gebruikersnamen en wachtwoorden van medewerkers. Wanneer kwaadwillenden ongemerkt met een gebruikersaccount van een medewerker op uw netwerk kunnen inloggen is daar helaas weinig tegen te doen en is het risico op schade groot. Vooral bedrijven met externe toegangsmogelijkheden zoals Outlook Web Access, Terminal Servers of VPN verbindingen lopen hier risico’s.

Om die reden bieden wij de Duo Security two-factor authenticatie oplossingen. Wij hebben zoveel vertrouwen in dit product dat wij niet alleen implementaties voor onze klanten verzorgen, maar ook onze eigen toegang tot de netwerken van onze klanten beveiligd hebben met deze beveiligingsoplossing.

Wat is het doel van deze oplossing?

Two-factor authenticatie moet diefstal van gebruikersnamen en wachtwoorden het hoofd bieden door een extra aanmeld voorziening in te bouwen tijdens (externe) inlogacties op uw netwerk.

Dus naast de gebruikersnaam en het wachtwoord word er een 2e aanmelding gevraagd van de gebruiker.

Wat heb je er voor nodig?

Voor Duo Security is een telefoonverbinding via een vast toestel, een smartphone met de Duo Mobile app of een mobiele telefoon vereist.

Dan kan er op 3 manieren geauthentiseerd worden:

  • SMS (mobiele- of smartphone vereist)
  • Push (of pull) bericht van de app Duo Mobile (smartphone vereist)
  • Telefoongesprek waarin de inlog code wordt doorgegeven (vast toestel, mobiele- of smartphone vereist).

Hoe werkt deze oplossing?

Zie de illustratie van Duo Mobile hieronder.

Duo Mobile Two-factor authenticatie

ls diefstal van gebruikersaccount een serieus risico is binnen uw organisatie, neemt u dan contact met ons op via een telefoontje of mail ons.

Dan zullen we een afspraak met u maken om met u een gepaste en juiste oplossing te bedenken.