VoIP telefonie diensten

Het product (bedrijfs) telefonie is de laatste jaren aan enorme veranderingen onderhevig geweest. Waar voorheen telefonie het thuisgebied was van de KPN (met de PSTN en ISDN ‘draadjes’) is dat tegenwoordig helemaal niet meer vanzelfsprekend. Met het groeien van de breedband voorzieningen en het doorontwikkelen van telefonieprotocollen over internet is het telefonie product geleidelijk opgeschoven naar het thuisgebied van de netwerk- en systeembeheerder. Grote partijen zoals de kabelaars maar ook KPN zelf leveren al geruime tijd telefoniediensten over internet (VoIP). Maar de ontwikkelingen zijn inmiddels ook zo ver dat telefonie bij legio andere leveranciers verkrijgbaar is en voor scherpere prijzen dan ooit.

IT in Mind biedt in samenwerking met iVOCS vanaf heden ook telefoniediensten aan.

De reden dat wij voor de iVOCS technologie hebben gekozen is omdat zij bovenop de functionaliteiten die andere VoIP providers bieden ook software applicaties en oplossingen als onderdeel van het product aanbieden, zonder extra kosten.

Slimme software

Hiermee kan de telefonie (centrale) functionaliteit vanaf laptop, desktop, tablet of smartphone ontsloten worden. De software applicaties zoals de i2Dialer (lokaal geïnstalleerde applicatie) en de i2Operator (web-based applicatie) maken onderdeel uit van het product.

Zaken als doorschakelen en nummers kiezen (al dan niet vanuit een adresboek) hoeven dan dus niet meer op het toestel zelf gedaan te worden maar kan nu gewoon vanuit een applicatie benaderd worden.

De i2Softphone software is ook onderdeel van het product. Daarmee kunt u bellen vanuit elke willekeurige locatie ter wereld met uw gewone (bedrijfs)telefoonnummer, zonder dat er een telefoontoestel nodig is. Enige vereiste is een stabiele internetverbinding.

Maatwerk

Wat wij ook enorm van belang vinden en zeer aantrekkelijk is van het iVOCS product is dat maatwerk voor de klant altijd tot de mogelijkheden blijft behoren.

Wil de klant een eigen centrale op kantoor in plaats van een ‘cloud’ based centrale? Dat kan. Wil de klant een eigen SIP trunk (=een eigen toevoerlijn over internet voor inkomende telefonieverbindingen) aansluiten op zijn centrale? Dat kan. Wil de klant Call Center functionaliteiten? Mogelijk. Telefonie op meer dan 1 locatie (bv. 2 verschillende kantoren in verschillende steden) met behoud van nummers? No problem.

Netwerk vereisten bij de klant

Op infrastructureel gebied veranderd er wel wat voor de klant. Voor het ontsluiten van deze dienst zijn VoIP toestellen nodig. De aloude analoge en digitale toestellen kunnen niet meer gebruikt worden.

iVOCS biedt veel keuze als het gaat om toestellen die gekoppeld kunnen worden aan de centrale. Toestellen van o.a. Aastra, Snom, Cisco, Gigaset en Polycom worden ondersteund door de iVOCS oplossing.

De kostprijs van deze toestellen is geheel afhankelijk van merk en type. Maar gezien de software functionaliteiten van de iVOCS oplossing zijn complexe en uitgebreide toestellen niet meer nodig.

Daardoor kan er veelal volstaan worden met basistoestellen, die ook gunstig van prijs zijn.

Verder zijn er bij de klant netwerkaansluitingen nodig en een internetverbinding. Als er al een goede internetverbinding aanwezig is kan de telefonie via deze bestaande internetlijnen gefaciliteerd worden.

De telefooncentrale staat dan op internet en alle toestellen en gebruikers melden zich daar aan.

Voor netwerkconnectiviteit op locatie kan meestal de bestaande infrastructuur gebruikt worden, mits er voldoende aansluitingen voorhanden zijn.

Kosten en product vergelijken

Om een goed vergelijk te kunnen maken zullen wij met de klant eerst een inventarisatie maken van de huidige (KPN) diensten en de daarbij behorende kosten. Die diensten en kosten leggen we dan naast onze oplossing.

De praktijk wijst echter nu al uit dat de prijzen van onze oplossing zeer scherp in de markt zijn maar dat met name de toegevoegde software functionaliteit het verschil maken.

Wij willen dan ook niet specifiek met andere partijen concurreren op prijs maar vooral op functionaliteit en flexibiliteit van ons product.

Wij kunnen nog veel meer vertellen over deze telefonieoplossing maar beter kunnen wij u een demonstratie geven van de mogelijkheden. Omdat IT in Mind zelf een iVOCS centrale ‘op maat’ heeft kunnen wij desgewenst bij u op kantoor demonstreren.

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze telefonie oplossing: Voor aanvullende informatie, prijzen en andere vragen kunt u contact met ons opnemen.